mercoledì 18 settembre 2013

Blackberry crumble


A few days ago we went blackberry picking. Unfortunately we didn't have much success because the blackberries were really high up and we couldn't reach them. But we managed to get enough for a crumble.


Here's how I made it. I used around 150 gr of blackberries and cooked them with 3 small apples, adding a spoonful of sugar and of water, for about 20 minutes. In the meantime I prepared the crumble topping with 110 gr softened butter, 200 gr plain flour and 75 gr brown sugar. I gently rubbed the butter into the dry ingredients with my hands until it reached a crumbly consistency. At this point I put the cooked fruit in an oven dish, topped with the crumble topping and put in the oven at 200º C for 25/30 minutes.


Qualche giorno fa siamo andati a raccogliere le more. Purtoppo non abbiamo avuto molta fortuna perche' le more erano quasi tutte in alto, ma ne abbiamo raccolte abbastanza per fare un crumble. Uno dei modi preferiti per mangiarle.
Ho usato circa 200 gr di more, 2/3 mele a seconda della dimensione. Ho cotto le mele e le more in una pentola con un cucchiaio di zucchero e due di acqua per una ventina di minuti. Nel frattempo ho preparato la copertura con 110 gr di burro, 200 gr di farina 00 e 75 gr di zucchero di canna. Ho lavorato tutto con le mani molto delicatamente, ottenendo delle briciole. Ho messo la frutta in una teglia bassa per il forno e ho ricoperto con il composto. Ho infornato a circa 200º C per 25/30 minuti.

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