domenica 8 settembre 2013

Pavlova


Pavlova is a dessert from New Zealand named after the Russian ballet dancer Anna Pavlova. I've been wanting to try this for a while, but I didn't think I would like it as I don't like meringue. Instead I loved it. It's truly delicious, the whipped cream, meringue and fruit together are perfect!
Here's the recipe I used.

Serves 4/6
4 egg whites
200 gr sugar
200 ml whipping cream
mixed berries

Preheat oven to 130º C fan. Clean the bowl with a bit of lemon juice and kitchen paper to ensure there is no grease. Whisk the eggs until they form soft peaks, until you can turn the bowl upside down without them sliding out. Now add the sugar, one teaspoon at a time and whisk after each addition. When finished spread the meringue on a baking tray with a sheet of greaseproof paper making the edges higher. Bake in the oven for one hour. Leave to cool completely before adding the whipped cream and fruit just before serving. You can also add some icing sugar to decorate.


La Pavlova e' un dolce di origini neozelandesi creato, si dice, per la ballerina russa Anna Pavlova. E' da molto tempo che la voglio provare, ma non piacendomi la meringa, non pensavo mi sarebbe piaciuta. E invece e' buonissima! La meringa mischiata con la panna montata e la frutta e' perfetta. 
Questa e' la ricetta che ho usato.

Per 4/6 persone
4 albumi
200 gr di zucchero
200 ml di panna 
frutti di bosco a piacere

Accendere il forno a 130º C ventilato. Pulire la ciotola e le fruste con un po' di succo di limone e carta assorbente, per eliminare eventuali tracce di unto. Montare a neve ferma i bianchi poi aggiungere lo zucchero un cucchiaino alla volta continuando a mischiare bene. Preparare una teglia con un foglio di carta forno e stendere la meringa lasciando i bordi piu' alti. Infornare per un'ora. Lasciare raffreddare e poi, poco prima di servire, aggiungere la panna montata e la frutta.  Si puo' decorare con un po' di zucchero a velo.




Nessun commento:

Posta un commento